VisitSilkeborg
Museum Hovedgården, Tollundmanden, Historie

Kultur og historie

Der er mange lærerige kulturelle og historiske oplevelser at hente i Silkeborg Søhøjlandet, som samtidig er spændende og engagerende for skoleklasser i alle aldre. 

Jorn, lejrskole, silkeborg

Museum Jorn for lejrskoler

Se Museum Jorns tilbud til lejrskoler her

Museum Jorn rummer de samlinger, der blev skabt af Asger Jorn fra begyndelsen af 1950'erne og frem til hans død i 1973 og som siden er fordoblet. Museum Jorn samlingen er blandt de to største donationer af kunst i Danmark.

Museum Jorn tilbyder aktive omvisninger som er dialogbaserede billedsamtaler, hvor eleverne inddrages aktivt. Gennem dialog, skitseøvelser og ordlege bliver kunstværkerne udforsket, og der lægges op til diskussion af fx billedsprog, stemning eller hvad der er særligt for den kunstneriske proces. Vi tager udgangspunkt i elevernes egne oplevelser af værkerne og tilbyder en åben og dialogbaseret tilgang til at se på kunst. Der tilbydes også workshops. Her skaber eleverne deres eget kreative produkt med inspiration fra billedkunsten, som kan opleves på museet. 

Brug kontaktinformationen underneden til at kontakte Museum Jorn og hør hvad de kan gøre for din klasse.

Kontaktinformation:

Silkeborg Bad, lejrskole, silkeborg

KunstCentret Silkeborg Bad - lejrskoler

Skoleklasser i alle aldre er velkomne på KunstCentret Silkeborg Bad. Vi viser skiftende kunstudstillinger for både børn og voksne i skønne, historiske omgivelser. Gå på opdagelse i skulpturparken og oplev de mange sjove og spændende skulpturer. Se Danmarks ældste bevarede kurbygninger og smag på det jernholdige vand fra Arnakkekilden.

Alle skoler (0.-10. klassetrin) ifølge med lærer har fri entré.

Der er mulighed for at besøge KunstCentret uden for normal åbningstid efter aftale. Kontakt receptionen på tlf. 86 81 63 29 eller reception@silkeborgbad.dk

I kan bestille en omvisning i en af de aktuelle kunstudstillinger, eller I kan få en guidet tur i skulpturparken, eller I kan høre den spændende historie om Silkeborg Vandkuranstalt.

En omvisning koster 700 kr. (på hverdage).

Kontaktinformation:

 

Museum Hovedgården, Tollundmanden, Historie

Museum Silkeborg lejrskole

Alle folkeskoler, institutioner, gymnasieskoler o.lign. ungdomsuddannelser har gratis adgang, men rundvisninger koster dog lidt. 

Museum Silkeborg har til huse i Silkeborg Hovedgård der er Silkeborgs ældste bygning. Museet er blandt andet hjemsted for Tollundmanden, et af oldtidens bedst bevarede moselig. Samlingerne omhandler udover oldtidsperioderne vikingetid, middelalder, Silkeborg Slot, Silkeborg som skovegn, gamle håndværk, en antik glassamling og det berømte "Sorring-lertøj". Vores tilbud er delt ind efter institutioner og derefter aldersgrupper og fag. Undervisningen tager afsæt i særudstillinger, samlinger og genstandene på de tre afdelinger.

Brug kontaktinformationen underneden og tag kontakt til Museum Silkeborg.

 Kontaktinformation:

Høgdal, lejrskole, silkeborg

Høgdal for lejrskoler

2,5 timers besøg for institutioner og skoler  =  1.000,- kr

Er I på lejrskole i den midtjyske natur, er gården Høgdal et godt udflugtsmål

Høgdal er en kulturhistorisk perle, placeret midt i den smukke midtjyske natur. Gårdens historie kan føres tilbage til de store landbrugsreformer sidst i 1700-tallet og det er bestemt ikke kedelige historier, der knytter sig til stedet.

Booker I et besøg på Høgdal, vil eleverne blive ført tilbage i tiden via et styret rollespil udviklet til stedet. De bliver klædt ud, der kommer forskellige rekvisitter frem og på denne måde, får eleverne et indblik i forholdene på sådan en gård for ca. 100 år siden. Desuden har eleverne mulighed for at deltage i et kulturhistorisk QR-løb, og får derved et kendskab til, hvordan folkene gennem tiden har udnyttet naturen omring Høgdal.

Læs mere på hjemmesiden www.Hogdal.dk og Facebook: Høgdal Salten Skov.

For at booke et besøg skal man gå ind på hjemmesiden under ”kontakt” og udfylde bookingsformularen.

Kontaktinformation:

Badeanstalten, silkeborg, lejrskole

Badeanstalten for lejrskoler

Børn 50,- kr/p

Voksen 75,- kr/p

Ved badeanstaltens 25 års jubilæum i 1945, blev det bemærket at anstalten stort set stod som da den blev indviet i 1920. Besøgende vil ved et besøg den dag i dag, fortsat kunne genfinde cirkeldouchen, dampbadet, de store badekar, omklædningsrummene, osv. ganske som i 1920 og i 1945. Den fine afdeling ligger stadig til venstre og folkeafdelingen til højre. Silkeborg er den eneste købstad i kongeriget Danmark med sin gamle badeanstalt og dampbad i drift, i dens oprindelige skikkelse både udvendigt og indvendigt. Badeanstalten i Hostrupsgade er således ikke kun en kulturhistorisk perle for Silkeborg, men for hele Danmark. 

Nyd et par timers ren velvære i dampbad og sauna, og få skrubbet ryggen med træuld og sæbespåner, inden turen evt. går videre til et af Silkeborg citys spændende steder.

Brug kontaktinformationen til at booke et besøg til din lejrskole.

Kontaktinformation:

Alle priser er vejledende, kontakt Badeanstalten Silkeborg for specifik pris.