VisitSilkeborg
Almindsø ved Silkeborg

Forår i Silkeborg

Foråret er endelig kommet og med sig bringer det både varmere og lysere tider. I hele Danmarks Outdoor Hovedstad er det ganske oplagt at nyde foråret udenfor, så læs med og bliv inspireret til fede forårsoplevelser i Silkeborg.

Shopping

Foråret byder på shopping i Silkeborgs hyggelige gader, hvor I finder alt, hvad hjertet kan begære. Undervejs står byens isboder, caféer og restauranter klar til at forkæle jer med en is eller en kop kaffe til shoppeturen, mens aftensmaden kan bestilles og nydes hjemme på campingpladsen, hotellet eller hvor I overnatter.

Læg også vejen forbi områdets lokale smagsoplevelser. Her kan I smage øl fra forskellige bryghuse eller besøge Gothenborg Gårdbutik, som byder på et sandt smagsmekka, hvor både syns-, smags- og lugtesans bliver sat i spil i de lækre råvarer.

Facaden af Gothenborg gårdbutik

Tag på udflugt

Hvis vejret og temperaturen tillader det, er det i disse dage oplagt at tage på picnic i en af Silkeborgs haver og parker. Tag en lækker frokost med og indtag den enten i det grønne område De Små Fisk, parkområdet Lunden eller det levende område Indelukket.

Også kirkerne i Silkeborg og omegn er et besøg værd, hvis man er interesseret i det historiske islæt. Her kan du gå på opdagelse i spændende kirker som Silkeborg Kirke, der blev opført i en tid, hvor der kun boede 30 mennesker i Silkeborg eller i Them Kirke hvor hver generation har sat sit tydelige præg på kirkens udseende - mens Balle Kirke har en af Danmarks ældste kirkeklokker.

Vandring

Hiv familien med ud på en vandretur, der får pulsen op, og som bidrager med det ene smukke landskab efter det andet – det er trods alt Søhøjlandet. I kan blandt andet gå en tur på den historiske Hærvejen, hvor I selv bestemmer, hvor langt I vil gå.

I Silkeborgskovene finder I intet mindre end 7 vandreruter, og undervejs kan I holde øje med, hvilke træer der er ved at springe ud. Skal børnene med på tur, så se listen over 5 børnevenlige vandreruter, hvor der helt sikkert er ruter for jer. Læs også gerne 10 gode råd til vandring med børn, som kommer med forslag til ting, der gør vandringen spændende og sjov for de mindste.