Julemanden

Juleaktiviteter for hele familien

Foto: Per Pedersen / Silkeborg Kommune

I november og december måned emmer hele Silkeborg by af jul. Her vil være skønne juleaktiviteter og oplevelser for hele familien. Flere af teksterne er fra 2019. Vi håber, det igen bliver muligt at nyde de mange juletiltag  i 2020.

Syng julen ind med Museum Silkeborg

Vi glæder os til og håber på, at julen igen synges ind med Museum Silkeborg. De seneste år der der blevet tændt op for museets fem juletræer, alle fra forskellige tidsperioder. Hvert juletræ har hentet inspiration fra tidligere tiders jul: et inspireret fra alles julesang "Højt fra træets grønne top" (1846), et fra Peters jul (1865), et fra Klunketiden (1900) og et arbejderjuletræ (1936). 

Vi håber, at de igen bliver tændt i år, så vi kan du nyde julehyggen i den pyntede museums cafe inspireret fra Shane's eventyrlige univers.

Dato og tid: følger
Pris

LÆS MERE HER

Jul på Blicheregnen

Lørdag den 28. november byder Blicheregnen traditionen tro julen ind, hvor det smukkeste juletræ er at finde. Det er pyntet med flettede julehjerter, alle med et motiv af en fugl. Du kan også selv prøve kræfter med at lave dit eget fugle-julehjerte, og blive inspireret af alle de flotte mønstre. Du kan også hører om julehjertets historie helt fra H.C. Andersen til vores tid. Mærk julestemningen sænke sig mens du klipper dit helt eget julehjerte. Medbring meget gerne selv en spids saks og en pincet.   

Dato og tid: 28. November 2020 - 12.00-16.00
Pris: Familieaktiviteterne er gratis, når entréen er betalt.

LÆS MERE HER

Julelysene tændes 

Vær med når julelysene tændes på byens juletræ. Alle der har lyst til at deltage er velkomne. Det plejer at være en begivenhed, der falder i alles smag, gamle som unge.

Dato: Følger
Sted: 

Julemanden kommer til Silkeborg

Så er det den søde juletid og selveste Julemanden kommer på besøg i Silkeborg. Kom og byd julemanden og hans kone velkommen til byen, det bliver en hyggelig formiddag og en dejlig start på december måned. 

Dato: Følger
Sted

Skovnissens jul i Aqua Akvarium og Dyrepark

Kom i julestemning med Aqua, når de holder julearrangement i december. Her er det skovnisserne der holder jul, og det byder på en masse hygge. Du kan blandt andet deltage i juleværksted, hører røverhistorier og hygge omkring bålet. Deres nisseekspert inviterer ligeledes på nissejagt, og hvem vil ikke gerne finde en nisse? Kom og vær med til en sjov weekend med julehygge. 

Dato: Følger

Julestue på Kunstcentret Silkeborg Bad

Tekst fra 2019

Midt mellem skulpturer og genstande i Skulptursalen har frivillige fra KunstCentret Silkeborg Bad indrettet et juleværksted med masser af guld, sølv og glimmer. Karton og alle materialer findes på stedet, og der er skabeloner man kan lade sig inspirere af. Det er selvfølgelig også muligt at lade kreativiteten tage over og skabe anderledes og personlig julepynt.     

Dato: følger
Pris: 

Find det perfekte juletræ med Veterantoget

Tekst fra 2019

Vetrantoget ved Bryruo-Vrads byder endnu engang til ægte julehygge, når de begiver sig ud på tur for at finde jeres perfekte juletræ. Tag hele familien med og i fællesskab kan I selv udvælge netop jeres træ. Det emmer af hygge og jul når de gamle traditioner bliver taget i brug. 

Efter juletræspladsbesøget fortsætter toget til Vrads Station, hvor der kan købes gløgg, æbleskiver, kaffe, the, chokolade, pølser og andre julegodter. Efter en lille times ophold returnerer toget til Bryrup, hvor de indkøbte juletræer udleveres, og alle ønskes en glædelig jul af personalet og medpassagerne.

Dato: følger
Pris: