VisitSilkeborg
balance, sten, mindful

4 oplevelser i balance med naturen

Naturen i Silkeborg Søhøjlandet indbyder ikke kun til hæsblæsende og action-prægede aktiviteter. Den smukke natur danner også en beroligende ramme med fred og ro, hvor tankerne kan samle sig og stressniveauet falder. 

I Danmarks Outdoor Hovedstad sættes der pris på den samhørighed og sammenhængskraft som vi mennesker finder i naturen, og her er mange muligheder for at trække vejret dybt og tage den overdådige natur helt ind, så du bliver afslappet i krop og sind. 

Nedenfor kan du finde 5 afspændende aktiviteter og oplevelser i naturen, der kan være med til at give dig ny indsigt og fornyet energi til hverdagens strabadser. 

Udekøkken, gastronomi, mad

1) Elverhøj Naturkøkken

I naturkøkkenet hos Elverhøj laves der mad over bål under åben himmel. Bålet leverer ild og gløder til forskellige tilberedninger, hvor der gøres brug af gamle principper som kogning, stegning, dampning, rygning og bagning. Målet er at fremstille lækker og velsmagende mad på et højt gastronomisk niveau.

Naturkøkkenets bæredygtige udgangspunkt har fokus på at anvende årstidsbestemte råvarer og kombinere disse med vilde urter, frugt og bær. På denne måde kan der laves mad over bål på alle årstider med de råvarer, der er tilgængelige. Med bålet i centrum er man desuden sikker på at holde varmen uanset årstid. 

Elverhøj tilbyder her en magisk, fordybende og kulinarisk oplevelse med højt til himlen og nærvær i samvær.

Du kan læse mere om naturkøkkenet her

Vandring, vandretur, Silkeborg

2) Nordisk Vandremeditation

Kom helt ned på jorden med Nordisk-Vandremeditation, hvor der er fokus på naturens positive indflydelse på vores fysiske og mentale sundhed. Der arrangeres både aktive udflugter i naturen, vandremeditationer og kortere natur-events, hvor man virkelig oplever, at ophold i naturen kan reducere negativ stress og give mere glæde og energi. Man mærker stilheden, roen og sig selv.

På turene er der tid og plads til at være nærværende med hinanden, og det bedste af det hele er, at du kan gøre det til en naturlig del af din hverdag. Du vil (gen)opdage, at naturen er den ideelle legeplads for både børn og voksne.

Med Nordisk Vandremeditation kan du bl.a. komme på dagsture med saunagus og søbad, tusmørke-vandringer med solnedgang og bålmad eller meditationsture med fordybelse og stilhed - og meget mere.

Du kan læse om alle ture og udflugter her

Kajak, mindful, ro

3) Mindfulness i Kajak

I Silkeborg Søhøjlandet kan du også tage på en sanselig tur i kajak med fokus på mindfulness. Der roes i stabile havkajakker fra Silkeborg til Ry i et roligt tempo, hvor der er tid til at bruge sine sanser og blive nærværende i nuet. Lige meget om du har erfaring med kajak og mindfulness eller prøver det for allerførste gang, er du garanteret en hel særlig og betagende oplevelse.

Det er dokumenteret, at kombinationen af natur, motion og mindfulness giver ro i sindet og har en positiv effekt i forhold til at forebygge bl.a. stress og søvnbesvær. Den meditative tur og den friske luft skal derfor nok sende dig godt afsted til drømmeland efterfølgende, så du føler dig mere udhvilet og får boostet dit overskud.  

Du kan læse mere om mindfulness i kajak og finde praktiske informationer her

Yoga, naturyoga, mindful

4) Udendørs Yoga

Yoga er den hurtigst voksende motionsform på verdensplan, og den 3.000 år gamle tradition er måske blevet så populær, fordi kombinationen af mental og fysisk træning har en sund indvirkning på vores moderne, travle liv. Med yoga kan du træne din styrke og smidighed og samtidig blive afstresset og opladet.

Hos Garam Yoga i Silkeborg møder du en række passionerede yogaundervisere, og i sommerhalvåret bringer de hver søndag yoga ud i naturen og byder alle velkommen til ”Yoga ved Søen”. At flytte yoga ud i naturen har en god effekt på vores krop, og det hjælper os til at give slip og beroliger vores nervesystem. For de friske er der efter yogatimen også mulighed for en dukkert i søen.

Du kan læse mere om Garam Yoga her

Følg også deres Facebook-side, hvor de regelmæssigt opretter begivenheder for ”Yoga ved Søen”.

Yoga, mindful, mindfulness