VisitSilkeborg
Ridning, hest, pige

Rideture: Kvalitetstid for hele familien

Mangler du inspiration til, hvad du kan lave af sjove aktiviteter med børn? Noget, hvor hele familien kan være med og tilbringe kvalitetstid sammen? Hvad så med en dag i skoven på hesteryg?

Rideture med børn
Man behøver ikke at have noget som helst kendskab til heste eller ridning for at kunne tage på en tur i den friske luft med de firbenede dyr. Der findes nemlig forskellige steder, hvor du kan leje en hest og bliver fulgt rundt af en guide igennem naturskønne områder. Det er ture, der kan tilrettelægges efter den individuelles ønsker og niveau og kan altså gennemføres af førstegangsryttere såvel som øvede – så hele familien kan være med.

Er du klar på en sjov og anderledes dag med børnene, kan du for eksempel besøge Fuglsang, der ligger syd for Silkeborg. Her arrangerer de guidede rideture for små grupper. Med mindre I selv ønsker at være med til klargøringen af hestene, er det hele klappet og klart, når I ankommer. Alt, I skal gøre, er derfor blot at hoppe op i sadlen og følge med. Der er lagt op til en god dag i familiens tegn, hvor I har mulighed for at prøve noget, I ikke har gjort før og skabe minder for livet.

En weekend i hestevogn
Kunne I tænke jer en længere tur med overnatning, kan I tage på en prærievognsferie. DitEvent.dk arrangerer ture i hestevogn – både weekender og fulde uger - hvor hele familien kan komme ud i den grønne natur og få nogle helt særlige oplevelser. I kan tage af sted på egen hånd, men bliver naturligvis grundigt instrueret i, hvordan I styrer og plejer hestene. Ved overnatningsstederne vil I mødes med andre familier, der også er på tur, så børnene kan lege med hinanden, og de voksne kan hjælpes ad med at starte bålet op.

Så er det bare om at komme op på hesten og tage af sted!