Vandring

Danmarks bedste vandreruter og vandreture ligger i Midtjylland

 

Kombinationen af gamle hedestrækninger, storslåede skove og det bakkede landskab samt de mange smukke søer, udgør tilsammen en helt unik naturoplevelse, som ikke kan fås andre steder end her i Silkeborg Søhøjlandet. Med mere end 300 km afmærkede vandreruter og 224 km2 skov vil vi gerne love, at der er noget for en hver smag. Du kan finde alt fra korte dagsruter til ruter der tager flere dage at gennemføre, heriblandt Trækstien/Pramdragerstien, Hærvejsruten og fjernvandreruten E1.

 

Er du interesseret i vandring med børn? så har du ligeledes fundet det rette sted. Silkeborg har nogle af landets bedste vandreture og vandreruter for børn. Den store variation i landskabet og de mange søbade sikre underholdning undervejs og dermed en god oplevelse for hele familien. Få det fulde overblik over alle vores skønne vandreruter nedenfor eller download kort til turen her

 

Vil du hellere med på en guidet tur kan dette også lade sig gøre. Tag på en guidet tur med Silkeborgguiderne, en naturvejleder eller fiskeekspert og få nyttig information, vejledning samt sjove fortællinger om natur, historie og særlige oplevelser i Silkeborg og omegn. Vagabond Tours udbyder også en del fantastiske ture i Silkeborg Søhøjlandet, blandt andet en Hærvejstur fra Viborg til Bølling Sø og en tur langs Trækstien. Få det fulde overblik over Vagabond Tours ture i Silkeborg her.

Vandreruter

Opdag Danmarks smukkeste naturområde på gåben.

Naturlejrpladser og shelters

Silkeborg rummer et stort antal naturlejrpladser og shelters, som kan benyttes af alle.

Vandring med børn

Vandring og vandreferie med børn kan give mange sjove og gode oplevelser for både børn og voksne. Det kræver bare, at der tages hensyn til store og små. Sjove aktiviterter på ruten er en stor medspiller og sikrer at alle får en fantastisk oplevelse.

10 gode råd til vandring med børn

5 børnevenlige vandreruter (dagsture)

3 børnevenlige vandreruter (flerdagsture)

Almindsø - certificeret familiesti