VisitSilkeborg
Salten Langsø med badebro og rød busk i forgrunden

Vinterferie i Silkeborg

Hele Danmarks Outdoor Hovedstad, Silkeborg er klar til at tage imod dig og din familie i vinterferien. Som du nok har gættet, er det oplagt at udforske naturen og dets mange muligheder i Silkeborg og omegn, der med sin beliggenhed i Søhøjlandet, byder på enestående naturoplevelser.

Aktiv i naturen

Der er intet som en frisk vandretur, der giver hovedet et frisk pust og en pause fra hverdagen. Lad benene gøre alt arbejdet, mens du nyder de naturskønne omgivelser og pulsen, der kommer op i gear. Du finder både længere vandreruter og børnevenlige ruter.

Hvis det ikke kun er pulsen, der skal op i gear men også cyklen, så tag på en eller flere af de fantastiske cykelruter i Silkeborg og omegn. Cykelruterne tager dig både forbi Himmelbjerget, spejlblanke søer og den brusende Gudenå. Vil du helst have jernhesten med ind i skoven, er det ganske oplagt at tage på mountainbiketur i Silkeborg, der har nogle af de bedste lokationer til dette. Den helt store MTB-legeplads finder du i Silkeborg BikePark, der har diverse MTB-spor i forskellige sværhedsgrader.

Oplevelser i naturen

Det levende område, Indelukket er en kombineret bypark og marina med å, skov og park i direkte forbindelse til Silkeborg. For 100 år tilbage var stedet ikke tilgængeligt for udefrakommende, men i dag er området et yndet tilflugtssted for alle, lige fra koncertgængere og skolebørn til hundeejere, petanque- og minigolfspillere og mountainbikere.

Der er fokus på bevægelse, teknik og leg hos Adventure Golf, hvor du kan prøve lidt af hvert. Udover 12 hullers adventuregolf er der også 18 hullers fodboldgolf, petanque, beachvolleybane, basketbane og meget mere.

Gå på opdagelse i skulpturparken ved det gamle kurbad, nu KunstCentret Silkeborg Bad, hvor der er fyldt med overraskelser inden for kunst, historie og natur.