VisitSilkeborg
Mennesker ved cafeborde lige ud til å med kanoer

Weekendophold i Silkeborg

Nyd et skræddersyet forårsophold i Silkeborg, der med sin naturskønne beliggenhed i Søhøjlandet, har opnået international status som Danmarks Outdoor Hovedstad.

Forrygende weekend fuld af aktiviteter eller afslapning med forkælelse og kulturelle highlights? Vi giver et overblik over nogle af de bedste oplevelser, Silkeborg byder på. Der er ingen grænser for, hvordan oplevelserne kan kombineres, så læs med, bliv inspireret og sammensæt selv jeres weekendophold. Når I udvælger jeres oplevelser, så husk at tjekke, om stedet har åbent.

Med sin beliggenhed i Søhøjlandet, er Silkeborg stedet for jer, der nyder at være aktive i naturen – og den er især fantastisk hen over foråret, hvor planter og træer springer ud i fuldt flor. Start med at tjekke ind på jeres valgte overnatningssted.

hjejlen, silkeborg, vand, sejlads

Nyd naturen i Silkeborg

Tag en sejltur med verdens ældste hjuldamper, Hjejlen. Hop af ved Himmelbjerget, hvor I kan nyde den smukke udsigt over Søhøjlandets blanke søer og storslåede skove. I kan også tage på vandretur langs Gudenåen ved at følge Trækstien. Her vandrer man tæt på åen og får en helt unik naturoplevelse. Afslut turen ved at spise på Evald Brasserie og Café, som ligger ned til Gudenåen centralt i Silkeborg.

Tag også på en frisk vandretur eller guidet MTB-tur i Silkeborgs flotte skove. Lej en cykel og kør den 13,5 km lange tur rundt om Hinge Sø (pdf) eller tage på en af de mange andre gode cykelruter i området.

Trækstien, silkeborg, gudenåen

Kulturelle oplevelser i Silkeborg

Silkeborg er byen, hvor natur møder kunst og kultur. I vil derfor opleve, at naturen er med uanset hvor, I tager hen.

Besøg KunstCentret Silkeborg Bad ved Ørnsø eller Museum Jorn ved Indelukket inden en drink på Drewsens og middag på Kjød og Kul, der serverer delikat kvalitetskød i skønne rammer.

Spis morgenmad på en af byens caféer, hvorefter shoppingen kalder i Silkeborgs hyggelige gader. Byen fejrer i år 175-års jubilæum, og det fejres med events, udsmykninger og tiltag hele året. Eftermiddagen foregår på Badeanstalten, hvor I forkæles med massage, urtebad, mudderindpakning og meget mere. Nyd en koncert hos Jysk Musikteater eller Kedelhuset om aftenen, efter I har spist aftensmad på Stryget Restaurant og Teatercafé.

Læg også vejen forbi Museum Silkeborg, Hovedgård, hvor I blandt andet kan se det 2.400 år gamle moselig, Tollundmanden.

Jorn, kunstmuseum, kunst

Planlæg jeres tur