VisitSilkeborg
Vin kælder svostrup

Gastronomiske smagoplevelser

Silkeborg byder på en massehyggelige restauranter og caféer. Så når sulten melder sig eller det er ved at få varmet fødderne igen, så kan det klart anbefales at smage på nogle af byens mange lækkerier.

Dessert orangeriet

Orangeriet

På restaurant Orangeriet ved Gl. Skovridergaard kan du altid få en afslappet gourmetoplevelse i tæt selskab med naturen. Orangeriet fokuser altid på årstidens råvarer og skaber moderne retter i nordisk stil. Det er klart et besøg værd, så hvis I mangler et sted at spise under juleshoppeturen, kan I altid slutte dagen af her.

Scandic restaurant

Restaurant Kildesø

Restaurant Kildesø er en hyggelig restaurant placeret ved Scandic Silkeborg. Restauranten er bygget som et orangeri, hvilket er en klar bonus, da man kan sidde og nyde en af de mange lækre retter med den skønneste udsigt. Henover julen er der forskellige juletilbud.

Restaurant Evald

Evald

Evald har en super hyggelig placering lige ned til vandet og server altid lækker mad. Henover julen plejer de at diske op med en lækker julemenu.

Traktørstedet

Traktørstedet Ludvigslyst

Ludvigslyst ligger lidt uden for centrum, men er klart en besøg værd. Der er altid fokus på gode økologiske varer og enkelte, men smagfulde retter. Henover julen byder de på endags eventene: julefrokost med live jazz og julebrunch. Sidste dag inden der lukkes ned for juleferien afholdes der ”det store julebord”, hvor der dækkes op i alle stuer, og på begge etager, og serverer dejlige traditionelle, såvel som utraditionelle, juleretter. Læs mere om det her.

Zorba

Restaurant Zorba

Placeret midt i Silkeborgs Latinerkvarter med hyggelige og lækre specialbutikker som vores naboer indbyder Restaurant Zorba på en hyggelig og julet stemning. Henover julen kan du nyde den lækre julemenu, som de har været så gode at sætte sammen på Zorba.

Mad

Holgers Kro

Holgers Kro er en dansk restaurant med kro-mad, midt i centrum af Silkeborg. Holgers Kro er opkaldt efter brødrene Niebuhrs farfar, Holger Evald Sørensen. Her vil du opleve en hyggelig atmosfære, afslappet stemning og du kan smage masser af stegt flæsk med persillesovs, wienerschnitzel, pariserbøf, æggekage, frokostanretning, pandekager med trefarvet is fra Kastberg, rød grød med fløde og meget mere på menuen. Med 15 fadølshaner har vi noget for enhver smag, så du har rig mulighed for at finde din favorit øl.

Okkelis

Okkels Is

Fra november af plejer Okkels Is at sælge ud kæmpe udvalg af julesmage. Ris a la mande isen er blandt en af de bedste, hvis du spørger mig. Fun fact: sidste år solgte de faktisk mere en 100 liter af den.  Den er også et fremragende alternativ til den normale ris a la mande juleaften. Det er faktisk tilladt at komme med din egen skål hjemmefra og få den fyldt op i butikken. De tilbyder endda at blande mandlen i for dig, så ingen kan beskylde nogen for snyderi.

Flere spisesteder