Gaver

Juleshopping i Silkeborg

Foto: freestocks.org

Kom og oplev alle de fantastiske butikker i Silkeborg. Her kan du finde julegaverne til alle dem du har kær. 

Rigtig god jule shopping! 

Butikker i Silkeborg

Der er mange fine butikker i Silkeborg. Specielt de mindre lokale butikker så som Heksekosten, Habengut retro og design og Pindhus er interessante og har altid noget spændende på lager. Men også de større butikker som Sinnerup, Legekæden, Bestseller, Vibholm og Sport24 er spændende og vildt hyggelige at kigge på julegaver i december.

Hvis du leder efter nogle specielle og hyggelige butikker kan vi anbefalde følgende... 

Fine Fund

Fine Fund er en super hyggelig butik, der er et besøg værd. I december er hele butikken pyntet op til jul med masser af naturinspireret julepynt, dekorationer, kranse, små og store juletræer, brugskunst, møbler, loppefund, smykker, kunstfotos, malerier og meget mere.

Yerst Glas

Glasværkstedet Yerst Glas gør meget for, at deres besøgende får en god oplevelse. Lige fra børn og barnlige sjæle og optil pensionister vil ved et besøg i værkstedet få en varm og uforglemmelig oplevelse.

Yerst Glas ligger desuden i en gammel smedje med rå vægge og højt til loftet, der virkelig gør butikken unik. Værkstedet og galleriet er placeret i et rum, hvilket giver besøgende en god fornemmelse af glasset samt dets kvaliteter, mens man stille og roligt har mulighed for at handle, eller blot samle inspiration.

t.i.n.g

T.I.N.G er en møbel- og interiørbutik i centrum af Silkeborg. De startede ud i et lille butikslokale i 2007 og er siden flyttet et husnummer til venstre, da der var brug for flere kvadratmeter. Du kan altid finde en masse forskelligt lækkert boligtilbehør, lamper, møbler og masser af inspiration til både indretning og gaveideer.

Gallerier og kunstnere

Silkeborg Søhøjlandet er desuden hjemsted for en masse af Danmarks bedste og dygtigste kunstnere. Så hvis du er på udkig efter en mere unik gave så som et maleri, så er der en masse spændende kunstnere i Silkeborg Søhøjlandet, der er et besøg værd.

Tanja Eijgendall er en af disse lokale kunstnere. Hun holder til dagligt til i Ry, hvor man kan besøge hendes atelier. Du kan også finde/se en del af hendes malerier på hendes online webshop. Rikke Rye er en anden dygtig kunster, der har websitet og butikken Art by Rikke Rye. Rikke arbejder meget med kontraster og er specielt inspireret af musik – i mange forskellige afskygninger.

Alt fra klassisk over pop til hård rock. Galleri 41 ejet af Gerd Baarstrøm Raku Keramiker er også en interessant og spændende kunstner, der er et besøg værd. Gerd arbejder med den japanske teknik Raku, der er kendt fra Japan, hvor teknikken blev brugt ved teceremonier i det 15. og 16. århundrede. Raku dækker over begreberne nydelse – lethed – behag – ro og lykke. Da brændingen foregår udendørs har vejr og vind spiller en stor rolle for det færdige resultat, hvilket gør hvert værk et unkit.

 

Julelækkerier på Silkeborgs restauranter og caféer

Når sulten melder sig eller det er ved at få varmet fødderne igen, så byder restauranterne og cafeerne i Silkeborg på en masse forskellige julelækkerier. Du kan både opleve traditionelle retter, men også nytænkte klassikere. Se vores guide til gode spisesteder her, hvis du kunne tænke dig lidt inspiration.