Gjern

Foto: VisitSilkeborg
Attraktioner
Bygningsværker og bymiljøer
Adresse

0000 dummy

Kontakt

Gjern er beliggende midt i det jyske søhøjland, imellem Silkeborg og Hammel. Gjern Å, som løber sammen med Gudenåen har formodentligt givet navn til Gjern, som skulle betyde "vandløb" eller lignende. I Gjern er der ca. 1800 indbyggere, og byen byder på forskellige service- og dagligvareforretninger.

Mellem Gjern, Voel og Svostrup ligger Gjern Bakker. For ca. 100 år siden var bakkerne klædt i lyngens brune og violette farver, men i dag er lyngen delvis erstattet af plantager skiftende med landbrugsarealer. Flere steder er der fantastiske udsigter, f.eks. fra Store Troldhøj, Solhøj, Lille Troldhøj og den 100 meter høje Randers Høj, hvorfra man i klart vejr kan se Viborg Domkirkes tårne. Når Store Troldhøj er besteget er der ikke langt til den umådeligt hyggelige og Kgl. Privilegerede Svostrup Kro, hvor man kan få stillet både tørst og sult i historiske og smukke omgivelser.
I Gjern Bakker er der mange smukke vandreruter. Kontakt evt. Silkeborg Turistbureau for folderen "Gjern Bakker" med kort over området.

I Gjern ligger også Dayz Søhøjlandet Feriecenter med masser af akiviteter for hele familien, såsom: Indendørs vandland, golf, sportshal, indendørs legeland, bowling, helårs skibakke.

Adresse

0000 dummy

Sidst opdateret af
VisitAarhus, Silkeborg