skip_to_main_content
VisitSilkeborg

Indelukket

Indelukket er langtfra indelukket. Det er et levende område, hvor der er plads til udfoldelse, frihed, liv, afslapning og ro. En kombineret bypark og marina med å, skov og park i direkte forbindelse med Silkeborg – et bindeled mellem by og natur.

Indelukkets historie

Indelukkets historie starter den 9. juni 1899. Skoven havde hidtil hørt under Skovridergården Marienlund, men nu købte Silkeborg Kommune de 44 tønder land indelukke og 53 tønder land af Marienlunds jorder til den nette sum af 42.000 kr.

Indtil nu havde skovområdet været hegnet inde for at holde folk ude - det var et indelukke, som publikum var udelukket fra. Heraf navnet. Men det var tid til forandring, og i løbet af en årrække fik Indelukket nyt liv: I 1900 fik Legepladsforeningen lov til at bygge aktiviteter for børn og unge, og i 1901 blev en ny festplads med borde og bænke anlagt og indviet på Grundlovsdag. Derudover blev der bygget sanatorium i 1903, vandværk i 1905 og anlagt kolonihaver og alderdomshjem omkring 1910-1911. Der blev lavet spadserestier og endda etableret en færgerute fra Indelukket til Nordskoven.

I dag er Indelukket et af Silkeborgensernes mest yndede udflugtsmål

Området indeholder bl.a. en friluftsscene med plads til ca. 2.500 tilskuere, der danner ramme om koncerter og festivaler, fx den årligt tilbagevendende begivenhed Hede Rytmer-rockfestival 

Andre arrangementer, der også finder sted i Indelukket er:

  • 1. maj arrangement
  • Julsø Rundt Cykelløb
  • Sidste skoledag

Indelukket har også en Motorbådshavn, der er hjemsted for Silkeborg Motorbådsklub, og som også har deres klubhus der. Derudover findes der på området en campingplads, og på Indelukkets Spisested kan du nyde en kop kaffe eller en god dansk bøf.

Når du besøger Indelukket er du desuden velkommen til at:

  • Bruge madpakkehuset til ved legepladsen
  • Benytte petanquebanen ved legepladsen
  • Tage din hund med, hvis du har den i snor
  • Køre mountainbike (hvis du følger Naturstyrelsens gode råd)

Du kan også benytte Indelukkets nye bad, der er åbent hele døgnet hele året rundt. Badet har oprindeligt været tiltænkt gæstesejlere, der ikke har adgang til motorbådsklubbens faciliteter, men alle besøgende i Indelukket er velkomne til at bruge badet. Ved indkast af en 10 kroners mønt i automaten får du varmt vand i 5 min.

Du har derfor mulighed for at tage en tur på fx mountainbikesporene i skoven og efterfølgende få et forfriskende bad i Indelukket, inden du eventuelt fortsætter til en middag inde i byen.

Derudover kan campingvogne og autocampere benytte sig af udslagstoilet, som du også kan finde I området.

Hvis I har yderligere spørgsmål angående faciliteterne i Indelukket, kan I kontakte en af Indelukkets opsynsmænd.

Opsynsmændene træffes i Indelukket eller på mobil: 
20 23 18 89 Steen Nielsen 
24 61 28 87 Steffen Johnsen 

Opsynsmændenes kontakttider: 
I sommerperioden (marts-november): man-søn: kl. 7.00-11.00 og kl. 15.30-18.00 
I vinterperioden (december-februar): man-søn: 8.00-11.00