VisitSilkeborg

Museum Jorn

Smukt beliggende, direkte ned til Gudenåen, ligger Museum Jorn i Silkeborg. Museet blev grundlagt af Asger Jorn (1914-1973), en af de mest betydningsfulde danske kunstnere i det 20. århundrede. 

Asger Jorn 

Jorn var en spontant abstrakt maler, billedhugger og forfatter og medstifter af de internationale avantgarde-bevægelser CoBrA og Situationistisk Internationale.

Dansk kunst 

Museet huser Danmarks næststørste kunstsamling, der udover Jorns egne værker også inkluderer fremtrædende værker af andre vigtige danske og internationale kunstnere fra det 20. århundrede - i alt over 30.000 værker af over 600 kunstnere, herunder Per Kirkeby, Francis Picabia, Lucio Fontana, Pablo Picasso, Jean Arp, Max Ernst, Jean Dubuffet, Pierre Alechinsky, Georg Baselitz, Andreas Slominski og Erwin Wurm.

Åbent værksted for hele familien

I museets åbne værksted kan du og din familie eksperimentere med mini-skulpturer i sort ostevoks. Det åbne værksted er et selvkørende værksted, hvor aktiviteter og materialer er frit tilgængelige. Alle kan være med – både børn og voksne – og gerne i samarbejde med hinanden. I er velkommen til at tage jeres eksperimenter med hjem.

#museumjorn #visitsilkeborg #visitaarhusregionen