Riderute Viborg - Silkeborg

Aktiviteter
Turforslag
Tag på en smuk ridetur fra Viborg til Engesvang og Kragelund nær Silkeborg. 
Adresse

8600 Silkeborg

Ruten kan forsættes hele vejen ind til Silkeborg by via Funder, hvis du ønsker det. Turen følger primært Hærvejen og tager dig igennem nogle skønne områder så som Dollerup Bakker og Stendal Plantage.

Ruten

Start fra Viborg og rid ad ”Alhedestien” til Hald Ege. Derefter skal du følge de afmærkede ridespor igennem Dollerup Bakker. Følg så Hærvejen (markeret med et blåt skilt med en vandringsmand) videre til Alheden Skov, som rummer områderne Havredal, Stendal Plantage og Ulvedal Plantage. Alheden Skov har ingen afmærkede rideruter, men så længe du følger de generelle regler for ridning, har du og din hest fri adgang.
Fra Ulvedal skal du fortsætte til Kompedal Plantager og Grathe Hede, som er yderst velegnet til ryttere. Derefter skal du videre igennem Stenholt Skov mod Engesvang og billedskønne Bølling Sø.

Læs mere om de forskellige områder her:

Alheden Skovhttp://naturstyrelsen.dk/naturoplevelser/naturguider/alheden-skov/ (Se under "Aktiviteter" for at læse mere om ridning i området
Kompedal Plantagerhttp://naturstyrelsen.dk/naturoplevelser/naturguider/kompedal-plantage/ (Se under "Aktiviteter" for at læse mere om ridning i området)
Bølling sø: http://naturstyrelsen.dk/naturoplevelser/naturguider/boelling-soe/ (Se under "Aktiviteter" for at læse mere om ridning i området)

#hærvejen #visitsilkeborg #visitaarhusregionen

Adresse

8600 Silkeborg

Facilities

Naturoplevelser

Måske også interessant for dig:

Se mere
Sidst opdateret af
VisitAarhus, Silkeborg