skip_to_main_content

Thorning Friluftsspil

Thorning Friluftsspil - ”Danmarks hyggeligste Friluftsspil” – er et amatørteater med professionel kreativ ledelse. Der er plads til 585 publikummer ved hver af de syv forestillinger i begyndelsen af juni måned hvert år.

Friluftsscenen ligger i byen Thorning med ca. 1000 indbyggere - midt mellem Viborg, Silkeborg, Herning og Randers. Publikumsarealet er omkranset af store gamle egetræer, der skaber en intim atmosfære og en hyggelig udendørs ”teatersal”. 

160 frivillige er involveret i teaterproduktionens mange funktioner som skuespillere, dansere, sangere, musikere, scenebyggere, kostumesyersker, sminkører, teknikere, PR-hold, billetsælgere og endnu flere. Siden starten i 1989 har de haft fokus på at fastholde og udvikle kvaliteten af forestillingerne, og ambitionerne er store for at levere en høj kvalitet. Siden 2006 er kvaliteten højnet med professionel instruktør, koreograf, kapelmester og korleder, og de har modtaget fine anmeldelser fra publikum.

Kom i god tid og nyd din mad før forestillingen

Tag madkurven med og nyd maden ved de runde haveborde med parasoller inden forestillingen. Drikkevarer, pølser, is og kaffe mv. kan købes i kioskerne. Forpladsen åbner 1½ timer før forestillingen. 

Overnatning på Hærvejsherberget

Du kan overnatte på det velbesøgte Hærvejsherberg, der ligger lige ved siden af Friluftsscenen, og måske besøge Museum Silkeborg, Blicheregnen, der ligger lige overfor, og har skiftende udstillinger. Du kan også gå en tur på Kirkegården, hvor du blandt andet kan se Mads Doss's gravsted.

#thorningfriluftsspil #visitsilkeborg #visitaarhusregionen